Nytt miljöcertifierat operationshus

Idag invigs det nya operationshuset vid Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). Landstingsråd Jesper Johansson och gruppledare Eva Hallström är på plats. Här syns de tillsammans med landstingets fastighetschef Annette Andersson och förre fastighetschefen Lars Nilsson.

bild 4

Det var Lars Nilsson som ledde byggprojektet under uppstarten och rekryterade många kompetenta medarbetare till projektet, och det är Annette Andersson som sett till att det hela slutförts.

– Det nya operationshuset ska ge en hel del fördelar, förklarar Jesper Johansson. Istället för att flyttas runt mellan olika enheter på sjukhuset, ska patienten många gånger kunna gå direkt till operationshuset och träffa olika specialister där och bli undersökt inför operationen. Operationssalarna fungerar för många olika slags operationer, så man kan använda den sal som först blir ledig istället för att behöva vänta på en viss sal. Det blir effektivare och vi räknar också med att man ska hinna med fler operationer.

– Detta en av världens första sjukhusbyggnader som miljöcertifieras enligt LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, berättar Eva Hallström stolt. Certifieringen ska snart vara klar, och förhoppningen är att operationshuset ska klara den mest ambitiösa nivån, guld, i certifieringssystemet. Dessutom har byggprojektet hållit sin budget med en marginal på ca 50 miljoner – också det nästan unikt bland byggprojekt!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s