Svar på tal om landstingets ekonomi

I brist på egna politiska förslag försöker S måla upp en krisbild av landstingets ekonomi. Därför har de hittat på siffror om underskott på 300-400 miljoner. Den verkliga prognosen är ett underskott på 55 miljoner i år. Det är visserligen bekymmersamt, men det är mindre än 1 % av landstingets budget, och mindre än 2014 års överskott. Så det finns ingen anledning att dras med i den panikstämning som en del socialdemokrater försöker skapa.

Den stora utmaningen är att den medicinska utvecklingen ger allt större möjligheter att behandla olika sjukdomar och låta oss leva längre, och det leder till ökad efterfrågan på sjukvård. Hur vi hanterar detta på bästa sätt är viktigare att diskutera än ett förväntat underskott ett enstaka år.

I Miljöpartiet och koalitionen Värmlandssamverkan är vi övertygade om att bästa sättet är att satsa på utvecklingsarbeten. Det handlar om att använda ny kunskap, ny teknik och flexibla lösningar för att med befintliga resurser möta befolkningens behov. Det finns mycket att vinna på förbättrad kvalitet och ett tydligt fokus på patientens bästa väg genom vården, bland annat i form av undvikande av vårdskador.

Det här beskriver Jesper Johansson och de övriga landstingsråden i Värmlandssamverkan utförligare i ett debattinlägg i Värmlands Folkblad idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s