Många fler gröna medlemmar

500 medlemmarPå två år har Miljöpartiet Värmland nästan fördubblat sitt medlemsantal. Från nära 280 medlemmar i början av 2013 till 500 idag. Monika Bubholz, föreningens ordförande, ser en ljus utveckling för såväl föreningen som den gröna politiken.

– Det känns mycket bra, så klart. Och det är framförallt roligt att Miljöpartiet växer i hela länet, inte bara i Karlstad. Vi har nu medlemmar i alla länets kommuner och aktiva lokalavdelningar i nästan alla, säger hon till MP Värmlands blogg.

Varför växer då Miljöpartiet, är det miljöfrågornas ökande betydelse, framgångsrika kampanjer eller någon annan faktor som hon ser som viktig?

– Vi har företrädare som är förtroendeingivande och populära. Dessutom har miljöfrågan för många stigit i betydelse de senaste åren. De andra partierna är kanske inte lika trovärdiga som Miljöpartiet kring hur vi ska lösa problemen gällande exempelvis klimatet eller hälsovådliga kemikalier.

Hon tillägger att Karlstadsföreningen visat hur miljöpartistisk politik i praktiken kan gestalta sig lokalt. Detta genom att de har varit med i det kommunpolitiska styret sedan 2002, i flera olika konstellationer. Alltid med syfte att stärka det gröna inslaget.

Sedan finns det några andra som förtjänar särskilt mycket beröm.

– Jag måste nämna Grön Ungdoms fantastiska arbete under de senaste två åren, då de har vuxit med många nya medlemmar i hela länet, är aktiva och håller intressanta möten och seminarier, debatter och aktiviteter på länets skolor.

För nya såväl som gamla medlemmar som vill aktivera sig i föreningen har Monika några handfasta råd:

– Kom gärna på våra möten, både de lokala kommunavdelningarnas möten och på våra regionträffar, och gå gärna med i våra facebookgrupper för att diskutera politik. Vi välkomnar alla som är nyfikna att titta in för att höra vad vi diskuterar på våra möten och samtidigt inspirera oss med ny kunskap.

Och om inte fullt en månad blir det årsmöte, vilket i år hålls vid Skoghalls folkets hus den 21 mars.

Välkomna!

Text: Robert Halvarsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s