Nu är Centralsjukhusets kök KRAV-certifierat

I Värmlands landsting finns i det miljöpolitiska programmet ett mål på att andelen ekologisk mat ska vara 30 procent till 2016. Målet har i år redan uppnåtts och Centralsjukhusets kök har dessutom KRAV-certifierats och kan därmed använda KRAV-märket på matsedeln. Detta har uppnåtts tack vare duktig personal och inom budgetram. Nu har personalen höjt ribban och själva satt ett högre mål på 35 procent ekologisk mat.

I MP Värmland är vi mycket positiva till att andelen ekologisk mat inom landstinget ökar. Vi vill fortsatt sträva mot att när landstinget upphandlar livsmedel ska det ställas krav så att man i största möjliga mån köper ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta varor. Dessutom tycker vi att det är viktigt att livsmedel som till exempel griskött är producerade enligt samma miljö-, djurskydds- och hälsoskyddsvillkor som de svenska råvarorna har.

Läs mer här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s