Samarbete med fokus på långsiktighet, hållbarhet och kvalitet

Värmlandssamverkan 141007

Det var sex nöjda partiföreträdare som höll presskonferens om att man enats om att koalitionen Värmlandssamverkan fortsätter styra landstinget: Jesper Johansson (MP), Gert Ohlsson (FP), Elisabeth Kihlström (KD), Jane Larsson (C), Fredrik Larsson (M), och Marianne Utterdahl (SIV).

Fredrik Larsson inledde presskonferensen med att konstatera att inget block fått tydlig majoritet i landstinget, men att partierna i Värmlandssamverkan tillsammans har fler mandat än S och V. Därefter nämnde han tre angelägna utmaningar för landstinget de kommande åren, som också är viktiga frågor i den politiska plattform för 2014-2018 som partierna förhandlat fram: patientsäkerheten, vårdens tillgänglighet och att vara en attraktiv arbetsgivare.
Jesper Johansson fick frågor om hur Miljöpartiet kommit fram till att även denna mandatperiod samarbeta med de borgerliga partierna:
– Vi ser att vi i det här samarbetet kan föra en politik med fokus på långsiktighet, hållbarhet och kvalitet, och det är något som vi uppskattar starkt. Vi är överens om många frågor i den politik som Miljöpartiet vill föra. Och vi har upplevt under den mandatperiod som gått att det varit ett konstruktivt och förtroendefullt samarbete, och ett ansvarstagande och engagerat ledarskap för landstinget, sa Jesper Johansson.
– Vi har även fört samtal med S-sidan, och vi hade en lång och givande intern diskussion innan vi bestämde oss, berättade Jesper Johansson.
– Hur vi samarbetar i vårt landsting påverkas inte av hur Miljöpartiet gör i andra landsting eller i kommunerna. I varje kommun och varje landsting gör Miljöpartiet det vi anser mest lämpligt där, förklarade Jesper Johansson också.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s