Gröna toppkandidater i #val2014

Miljöpartiet vill ta ansvar och bidra till ett humant och öppet samhälle, för denna och kommande generationer. Därför vill vi se ett grönt landsting och en ny grön regering.

Välkommen att läsa om våra toppkandidater i riksdagsvalet och landstingsvalet!

Stina Bergström (1:a på riksdagslistan)

Stina Bergström”Som partiets Trafikpolitiska talesperson har jag den här mandatperioden arbetat mycket med vår politik för en bättre järnväg. Det ska vara enkelt och billigast att åka kollektivt – så möter vi klimatutmaningen. Kollektivtrafiken är viktig för landsbygden. Vi behöver snabbtåg och tåg som stannar vid de mindre stationerna. Samtidigt är många beroende av bilen, här kan politiken driva på för tillverkning av biodrivmedel, vilket skapar lokala arbetstillfällen.”

Läs mer om Stina Bergström här

Jesper Johansson (1:a på landstingslistan, 2:a på riksdagslistan)

Jesper Johansson”Stad och landsbygd är beroende av varandra och båda måste utvecklas om vi ska uppnå ett långsiktigt hållbart samhälle. Varor och tjänster bör i större utsträckning upphandlas lokalt, då detta stärker den regionala ekonomin och möjliggör en levande landsbygd. Vården ska ha hög kvalitet, vilket enklast sker genom att sjukhusen i Karlstad, Arvika och Torsby finns kvar och utvecklas. Vårdcentraler och ambulansstationer ska finnas på minst lika många orter som idag, och vara väl spridda över länet.”

Läs mer om Jesper Johansson här

Eva Hallström (2:a på landstingslistan)

Eva Hallström”Energi- och klimatfrågorna är vår tids stora ödesfrågor! Vi måste börja satsa på allvar på förnyelsebar energi, energieffektivisering och smarta energilösningar. Jag är glad och stolt över att Landstinget i Värmland nu är bäst på energieffektivisering bland landstingen i landet. Vårt landsting är ett föredöme för landsting och regioner runt om i världen, och inte minst för Sveriges regering. Vi måste också fortsätta att arbeta bort gifter och kemikalier i alla miljöer som barn rör sig i. I Värmland ska du kunna leva ett giftfritt liv!”

Läs mer om Eva Hallström här

Asso Zand (3:a på landstingslistan)

Asso Zand”Vi är alla del av samma globala ekosystem, och därför behövs en världsomfattande grön rörelse. Jag vill medverka till att skapa grönare städer som växer skonsammare och som minimerar belastningen på vår miljö. Ett samhälle där medborgarna själva kan delta i och fatta sina egna beslut. Ett samhälle med en bra kollektivtrafik, där energin kommer från förnybara energikällor som sol- och vindkraft. Ett samhälle som ger bättre möjligheter till ökad livskvalitet.”

Läs mer om Asso Zand här

Mia Breivik (4:a på landstingslistan)

Mia Breivik”Som sjuksköterska upplever jag på nära håll resultat av politiska beslut och jag tror att de insikter vi som arbetar i vården har kan tas tillvara bättre för att vården och arbetsplatsen ska bli bättre. Kvinnodominerade arbetsplatser förväntas tåla mer och därför ser jag arbetsvillkoren i landstinget som en feministisk fråga. Jag vill bland annat verka för rättvisare löner och möjlighet till utbildning inom anställningen.”

Läs mer om Mia Breivik här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s