Miljöpartiets valmanifest för landstingsvalet: fokus på vård, kollektivtrafik, klimat och giftfritt

I Miljöpartiets valmanifest för landstingsvalet i Värmland ligger fokus på fyra frågor som vi vill lyfta i valdebatten:
•Bra sjukvård i hela Värmland,
•Bra kollektivtrafik i hela Värmland,
•Ett klimatsmart Värmland, och
•Ett giftfritt liv.

– Bra sjukvård i hela Värmland handlar om att vården ska vara tillgänglig för alla. Sjukhusen i Torsby, Arvika och Karlstad ska vara kvar. Vårdcentraler och ambulansstationer ska finnas på minst lika många orter som idag, och de ska vara väl spridda över Värmland. Det ska vara lätt att komma fram på telefon och få en besökstid. Och något som är särskilt viktigt att förbättra nu är att det måste bli lättare för unga som söker hjälp för psykisk ohälsa att få hjälp direkt, förklarar Jesper Johansson (MP), språkrör och första namn på partiets landstingslista.

– Bra kollektivtrafik i hela Värmland handlar förstås om att bevara tågstationerna, men också om att utveckla busstrafiken i hela länet, fortsätter Jesper Johansson. Kollektivtrafiken ska vara det enklaste och billigaste sättet att resa. Där det inte finns järnväg ska det finnas bra busstrafik, och på sträckor där många pendlar vill vi ha både snabba direktbussar och bussar som stannar oftare längs vägen – precis som vi tycker att tågen borde kunna fungera. Och så tycker vi det är viktigt att få fart på planeringen för framtidens snabbtåg på sträckan Oslo-Karlstad-Stockholm.

– Ett klimatsmart Värmland är vi på god väg mot! Landstinget i Värmland har minskat sin klimatpåverkan kraftigt under senare år, och är nu det mest energieffektiva landstinget i Sverige. Vi vill fortsätta jobba hårt för att hela Värmland ska bli klimatneutralt till 2030, säger Jesper Johansson. En viktig del är förstås att satsa mer på förnybar energi, som kan ge många nya jobb runt om i vårt län. Och till bilen ska vi kunna tanka biogas, biodiesel, etanol eller el i hela Värmland.

– Ett giftfritt liv innebär att ingen ska behöva utsättas för hälsofarliga kemikalier i sin vardag, förklarar Jesper Johansson vidare. Landstinget ska byta ut hormonstörande ämnen och andra riskabla kemikalier i verksamheten mot sådana som är mindre farliga. Felaktig läkemedelshantering kan ge skador både på patienter och i naturen – det måste vi komma ifrån. Och genom att öka andelen ekologisk mat får vi också mindre gifter, både i maten och i naturen.

MP Värmlands valmanifest

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s