Mer ekologisk mat i Grums

Miljöpartiet Värmlands språkrör Jesper Johansson, var på plats i Grums Kommunfullmäktige. Där tog Miljöpartiet och andra partier ställning för ett lönelyft gällande kommunens lärare, samt att andelen ekologisk mat ska öka. Han prisar även Centerpartiet, för gott arbete i en motion för skarpare krav av lokal matupphandling.

Här är Jespers rapport som helhet:

”Vid kvällens fullmäktigemöte i Grums förärades en av bygdens stoltheter den hedersamma utmärkelsen Årets Företagare: Annelie och Cattis Café AB, som driver det trevliga kaféet med de berömda räkmackorna på Liljenäs i Värmskog. Nu går de vidare till Värmlandsuttagningen..

BildPrisat företagande, i form av Annelie och Cattis Café AB.

På kommunfullmäktige beslutades också om nästa års budget, och vi kom bland annat fram till att lärarna ska ha ett extra lönelyft, samt att andelen ekologisk mat ska öka till 25%.

Tyvärr röstade både socialdemokrater och moderater emot att Grums kommun ska ta del i första linjens vård av barn och unga med psykisk ohälsa. Detta var mycket trist, och för mig obegripligt, då vi för en mycket liten kostnad kunnat delta i en mycket lovande verksamhet i samverkan med landstinget och andra kommuner, vilken enklare och snabbare kan nå ut till fler unga som behöver hjälp och stöd. 

Jag lade även två motioner från MP: En om kollektivtrafik och en om giftfri skola och förskola. Centerpartiet lade också en motion som var väldigt bra om skarpare krav i upphandling av kommunens mat, med bl.a. svensk djurhållningsnorm och 100% ekologisk frukt och grönt. Heja Centern!”

Robert Halvarsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s