En härlig valframgång!

Miljöpartiet blev Sveriges näst största parti i EU-valet!

2014-05-25 21.10.42

Jubel på MP Värmlands valvaka

Och inte bara i landet, utan även här i Värmland!

Det visar att vi blir fler och fler som får upp ögonen för att vi måste börja ta ansvar för jordens framtid på ett bättre sätt än hittills. Fler och fler som vågar tro på att vi kan leva ett gott liv även om vi slutar förstöra förutsättningarna för våra barnbarn. Det bådar gott inför höstens val till riksdag, landsting och kommuner. Härligt!

Miljöpartiet står för ett öppnare samhälle och en mänskligare asylpolitik, både i EU och i Sverige. Tillsammans med FI är vi den politiska motpolen till SD, och därför är förstås SD:s framgång ett bakslag för oss. Men en viss tröst är i alla fall att om man lägger ihop vår valframgång med FI:s så är det en större ökning än SD:s ökning. Så det är inte så att väljarströmmarna mest gått åt det främlingsfientliga hållet – det är fler som gått i motsatt riktning.

Lite märkligt var det att höra de borgerligas kommentarer i TV på valdagskvällen, då de försökte framställa det som att det bland röda och gröna väljare skett en kraftig förskjutning åt vänster. Sanningen är ju att det är den gröna rörelsen och feminismen som fått rejält ökat väljarstöd, medan vänstern bara ökade lite grann. Antagligen finns det en taktisk anledning till sådana kommentarer – de förstår att det framför allt är Miljöpartiet som kommer att ta väljare från borgerliga partier, och därför försöker de utmåla oss som ett parti långt ut till vänster. En ful taktik, men väljarna lär nog genomskåda den.

Nu satsar vi på en rejäl valframgång i höst också!

Jesper Johansson och Stina Bergström
språkrör MP Värmland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s