En vecka i en grön lokalpolitikers liv

Här skriver Louise Hamilton från MP Kristinehamn om sin politiska vecka, en vecka fylld av politik. Möten, föreläsningar, mer möten och lunch med en EU-parlamentariker.

Tillväxt till döds
Måndag: Dagen: Jobb i Sunne. Kvällen: Fjorton Kristinehamnsbor slöt upp för att lyssna på Stellan Tengroth, som bl.a. skrivit boken ”Tillväxt till döds”. Det han hade att säga var intressant och viktigt och den efterföljande diskussionen –om bl.-a. lokalpolitikerns möjligheter och svårigheter att påverka de riktigt stora frågorna – var engagerande.

Ett lyckat årsmöte
Tisdag: Förmiddagen: Gruppmöte med s och v, sedan socialnämnd. Kvällen: MP Kristinehamn hade sitt årsmöte. Det var länge sedan vi var så många på ett medlemsmöte och det slutade med att alla vi, plus några av de som inte var på plats, hade valts till någon typ av förtroendeuppdrag. Men timmarna innan var dramatiska, en av toppnamnen på vår kommunfullmäktige meddelade att hen p.g.a. ändrade omständigheter troligen inte kan ställa upp i lokalvalet. Efter ett intensivt ringande uppenbarade sig i allra sista stund en ny, spännande person som lämplig kandidat.

Socialpolitik och samarbete
Onsdag: Dagen: Skrivarbete, telefonerande och på eftermiddagen måldiskussion med socialnämndens arbetsutskott, förvaltnings- och verksamhetschefer. Kvällen: ett gruppmöte tillsammans med socialdemokrater och vänsterpartister.

Kommunfullmäktige
Torsdag: Tid för några timmars lönearbete i Karlstad på dagen! Kvällen: på åhörarbänken under de första timmarna av kommunfullmäktige.

Lunch med EU-parlamentariker
Fredag: Hur toppar man en sådan vecka? Jo, genom att luncha med en EU-parlamentariker; Carl Schlyter hedrade Värmland med sin närvaro och några lokala miljöpartister fick tillfälle att äta och diskutera med honom. Efter lunchen höll han en föreläsning om handelspolitik och grön ekonomi på Karlstads universitet. Inte bara kunnigt och tänkvärt utan – trots allvaret i det han hade att säga – bitvis mycket roligt. Det vi denna vecka kunde höra på TV om förslaget till frihandelsavtal mellan USA och EU (t.ex. antibiotikastinna grisar från ”over there” som vi kommer att tvingas ta emot här) var bara en del av sanningen. Resten är, i väsentliga delar, ännu värre! Ledig kväll: innebar i mitt fall att jag somnade tidigt framför TV:n!

Manifestation mot rasism
Lördag: Några hundra Kristinehamnare deltar i en manifestation mot rasism, för mångkultur. Engagemanget hos deltagarna var inget att ta miste på!

Louise Hamilton
MP Kristinehamn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s