MP och C i radiodebatt om landsbygden

Efter att MP utmanat C i Värmland på landsbygsdebatt är det nu dags. På måndag blir det debatt i SR Värmland mellan Miljöpartiets riksdagsledamot Stina Bergström och Centerpartiets Erik A Eriksson.

Stina Bergström i tidigare debatt i radion. Foto: SR.

Debatten är en av många landsbygdsdebatter som kommer att äga rum i landet sedan MP utmanat C. C har utmanat lokalt, men inte i Värmland. MP tröttnade på att vänta och valde att själva utmana.

–       När alliansen diskuterar landsbygdspolitik kommer de sällan längre än till att prata bensinpriser. Det är att förminska alla som bor på landsbygden. Vi är mer än bara bilister, säger Stina Bergström.

Sedan alliansen tog över makten 2006 har klyftorna mellan stad och landsbygd ökat. Många statliga jobb vid till exempel post, arbetsförmedling och järnvägen har försvunnit från den Värmländska landsbygden. Byskolor, biliotek och tågstationer har lagts ner. Och i sin senaste budget väljer alliansregeringen att finansiera sitt femte jobbskatteavdrag med nedskärningar i landsbygdsprogrammet, bredbandsutbyggnaden, järnvägsunderhåll och de regionala högskolorna och skolorna.

–       Vi gröna vill se en politik som vänder den här utvecklingen. För att få till ett verkligt samtal om detta har vi utmanat Centerpartiet på debatt om landsbygden, förklarar Stina Bergström

I Värmland är det Sveriges Radio Värmland som åtagit sig att arrangera debatten som direktsänds nu på måndag kl 15.30.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s