Pressmedde​lande: Härligt att Landstinge​t i Värmland fick GötaPriset för ABBA-proje​ktet!

– Det var roligt och spännande att vara med på prisutdelningen, och härligt att Landstinget i Värmland fick GötaPriset för ABBA-projektet! Och att vi i Värmland har infört ett enklare och samtidigt billigare system för patientanmälan och betalning. Det säger landstingsråd Eva Hallström (MP), som är på plats vid Kvalitetsmässan i Göteborg.

– Det är fin stämning här, och många från landstinget som är stolta och glada, fortsätter Eva Hallström, och passar på att rikta ett varmt tack till de tjänstemän som stått bakom detta utvecklingsprojekt.

Kvalitetsmässan som pågår 19-21 november är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. GötaPriset som delas ut vid mässan är en utmärkelse till landets bästa utvecklingsprojekt inom offentlig sektor. I år vann Landstinget i Värmland priset, i konkurrens med 240 andra tävlande bidrag.

ABBA-projektet innebär att patienter kan anmäla sitt besök i en självbetjäningsterminal, att avgiften för besöket faktureras, och att ett digitalt frikortssystem håller reda på högkostnadsskyddet åt patienten. Det har bland annat gjort att köerna till receptionerna minskat och att personalen kan ägna mer tid åt de besökare som behöver hjälp.

Ytterligare information:

Eva Hallström (MP), landstingsråd, 070-561 23 67

Länkar till information om Kvalitetsmässan och om Götapriset

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s