MP Värmland utmanar C till debatt om landsbygdsfrågor

Miljöpartiet de gröna utmanar Centerpartiet till debatt om landsbygdsfrågor i Värmland. Sedan alliansen tog över regeringsmakten 2006 har klyftorna mellan stad och land ökat i Sverige. Miljöpartiet vill lyfta debatten vad politiken kan göra för att stödja en annan utveckling.

Sedan Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin utmanade Centerpartiets partiledare Annie Lööf till nationell debatt om landsbygdsfrågor, har Centerpartiet i landet kontrat med att utmana till debatter ute i landet. Centerpartiet i Värmland har dock inte kommit med någon inbjudan.

 – Nu har vi tröttnat på att vänta och inbjuder själva till debatt, säger Stina Bergström riksdagsledamot för Miljöpartiet i Värmland 

– När alliansen diskuterar landsbygdspolitik är det sällan de kommer längre än till att kritisera Miljöpartiets förslag på en klimathundring i bensinskatt. Vad de själva gjort för att göra det enklare att leva på landsbygden kommer de aldrig till, säger Stina Bergström, riksdagsledamot för Miljöpartiet i Värmland

Tid och plats för debatten, om Centerpartiet ställer upp, vill Miljöpartiet bestämma tillsammans med Centerpartiet för att de ska bli så bra som möjligt. Utmaningen är skickad och nu väntar vi på svar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s