Pressmeddelande: Lyssnar C på sin minister om tågstationerna?

I gårdagens ”Debatt” lyftes frågan om de värmländska tågstationerna. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) sa då att  ”Jag förutsätter att är det inflyttning i en by så ordnar länstrafiken den saken”, samt att han förutsatte att de regionala politikerna sköter den frågan.

– Vi i Miljöpartiet håller med, säger Jesper Johansson. För byar med inflyttning, och för att andra byar ska kunna få inflyttning, behövs det möjligheter att ta sig hem och bort med hållbara transportmedel. Nu undrar vi om Centerpartiet i Värmland och deras allierade tar något intryck av Erlandssons uttalande?

– Vi håller i alla fall med vårt språkrör Gustav Fridolin, som var tydlig med vad Miljöpartiet vill i frågan: tågstationerna i Värmland ska få vara kvar! fortsätter Jesper Johansson.

– Miljöpartiet vill satsa på kollektivtrafiken även på landsbygden, och vi fortsätter kämpa för att tågen ska stanna på landsbygdens stationer. Det är en överlevnadsfråga för oss som vill bo på kvar på landet, säger Stina Bergström.

– Vi måste fortsätta köra tåg som stannar på alla stationer. Hittills har vi inte hört ett enda bra skäl för att lägga ner järnvägsstationer men vad vi vet är att det innebär svårigheter för många resenärer på Värmlands landsbygd, och försämrad utveckling för de orter som drabbas. Vi vill ha en god tillgänglighet till kollektivtrafik i de här bygderna då blir de en tillgång för hela Värmlands utveckling, förklarar Jesper Johansson.

Ytterligare information:

Jesper Johansson, språkrör MP Värmland, vice ordförande i Region Värmlands kollektivtrafiknämnd, 073-035 90 52.

Stina Bergström, språkrör MP Värmland,  riksdagsledamot och  trafikpolitisk talesperson (MP), 070-332 51 57.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s