Hela Värmland ska leva

Värmland består inte bara av 16 kommuncentra. Ungefär 100 000 värmlänningar – nästan 40 procent av länets invånare – bor utanför kommunhuvudorterna. Varför vill inte Centern utveckla bättre kollektivtrafik även för dem? Den frågan ställde MP Värmlands båda språkrör, Stina Bergström och Jesper Johansson, i en träffsäker och tänkvärd debattartikel i VF i lördags.

När Region Värmland skulle anta sitt trafikförsörjningsprogram i våras, så föreslog Miljöpartiet att det borde stå att de regionala tågen och bussarna ska underlätta arbets- och studiependling mellan olika delar av länet och även över länsgränserna. Men en sådan inriktning passade inte Centern, som istället röstade igenom att inriktningen ska vara på pendling mellan Karlstad och övriga kommunhuvudorter.

Region Värmland styrs till största delen av landstinget och till viss del av kommunerna. Den som vill att kollektivtrafiken ska vara till för hela länets befolkning bör rösta på Miljöpartiet nästa gång – åtminstone i landstingsvalet, och gärna även i valen till kommun och riksdag.

Torbjörn Nilsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s