Pressmeddelande: Oacceptabelt att S-majoriteten i Grums struntar i folkomröstningen

– Det är fullständigt oacceptabelt att ignorera folkomröstningen så som den styrande S-majoriteten gör! Det säger Jesper Johansson (MP), som är både upprörd och besviken efter kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen.

– Vi är många som har väntat på att kommunfullmäktige ska ta ställning till resultatet av folkomröstningen om skolorna, som hölls den 24 mars, förklarar Jesper Johansson. Röstresultatet presenterades kort efter omröstningen och visade att Grums-borna säger nej till centralisering av mellanstadiet. Men frågan togs inte upp alls på fullmäktige 25 april. Och när folkomröstningens resultat till slut togs upp igår så blev det bara en redovisning av röstsiffrorna – inget ställningstagande av kommunfullmäktige, och sakfrågan om skolan nämndes inte med ett ord!

– Jag yrkade på att folkomröstningens resultat ska respekteras, men fullmäktiges ordförande vägrade släppa fram några förslag, fortsätter Jesper Johansson. Den styrande S-majoriteten sa till mig att beslutet är fattat för ett år sedan och att man inte behöver ta ställning till folkomröstningens resultat!

– Jag förväntade mig åtminstone att kommunfullmäktige  skulle ge ett svar på medborgarnas viljeyttring, säger Jesper Johansson.  Detta är oerhört arrogant mot alla Grums-bor som har röstat!

Vid kommunfullmäktiges sammanträde igår kväll ville Miljöpartiet också ta initiativ till en oberoende granskning av kommunens fastighetsaffärer. Kommunfullmäktiges ordförande tillät dock inte heller detta förslag att läggas fram vid mötet.

– Det har varit märkliga turer runt så många av fastighetsförsäljningarna, förklarar Jesper Johansson. Jag tror att det vore bra om någon gick till botten med vad som har hänt i varje enskilt fall, så att vi kan se vad det är som brister i rutinerna.

Ytterligare information:

Jesper Johansson (MP), gruppledare i kommunfullmäktige i Grums, 073-035 90 52

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s