Monika Ekström, regionråd i Skåne: Intressant arbete med energilösningar i Värmland!

Regionråd Monika Ekström (MP) och energistrateg David Nilsson, båda från Region Skåne, har idag besökt Centralsjukhuset i Karlstad för att ta del av hur Landstinget i Värmland arbetar med effektivisering och förbättringar av verksamheten på flera olika sätt. Det handlade om bland annat effektivare energianvändning, självbetjäning när patienter anmäler sin ankomst till sjukhuset, fakturering av avgifterna för vårdbesök, och samordnad matlagning till sjukhusets patienter och till äldreomsorgen i Karlstad, Kil och Kristinehamn. Värdar för besöket var landstingsråd Eva Hallström (MP) och områdeschef Annika Lindgren.

Monika Ekström (MP), regionråd i Region Skåne, vid självbetjäningsterminal för patienters anmälan av ankomst, på Centralsjukhuset i Karlstad 2013-06-13.

Monika Ekström (MP), regionråd i Region Skåne, vid självbetjäningsterminal för patienters anmälan av ankomst, på Centralsjukhuset i Karlstad 2013-06-13.

MonikaEvaCSK130613

Eva Hallström (MP), landstingsråd i Landstinget i Värmland (t.v.) och Monika Ekström (MP), regionråd i Region Skåne (t.h.) diskuterar effektiv kostförsörjning för vård och omsorg, i köket på Centralsjukhuset i Karlstad, 2013-06-13.

– Särskilt intressant var hur Värmland arbetar med olika lösningar för att minska energiförbrukningen och använda energin på ett effektivare sätt, säger Monika Ekström. Här finns bra idéer som vi tar med oss hem.

– Landstinget i Värmland är nu det landsting som har den lägsta energiförbrukningen per kvadratmeter i våra lokaler, av alla landsting i Sverige, berättar Eva Hallström stolt. Och all el vi köper in kommer från förnyelsebara energikällor.

Ytterligare information:

Monika Ekström, regionråd, Region Skåne, 076-887 12 60

Eva Hallström, landstingsråd, Landstinget i Värmland, 070-561 23 67

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s