Gustav Fridolin på besök i Karlstad och Hammarö

Igår fick Värmland besök av Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet. Dagen bjöd på många besök såväl intressanta diskussioner. Skolan var ett genomgående tema under dagen.

På Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad och på Hammarlundens högstadium på Hammarö efterfrågade Fridolin synpunkter på vad som kan förbättras i skolan. En faktor som många var tveksamma till var det nya betygsystemet och den press som efterföljts av detta hos elever. Fridolin la vikten på förhållandet mellan lärare och elev och att den ska stärkas, så att varken eleven känner att man inte blivit sedd eller att läraren mår dåligt över att tidsbristen resulterat i att man inte hunnit bekräfta alla elever.

I Orrholmsgaraget samlades ett helt entourage av åskådare för att lyssna på Fridolins framtidsutsikter för Karlstad om 200 år. Fridolin skiftade istället fokus och interagerades med Karlstadpublikens visioner där han bad om en sammanfattad beskrivning av läget inom jobb, skola och klimatsektorn om 200 år. Inom klimat diskuterades det fram att ett klimatsmart leverne kommer vara normen. Det sades även att trösklarna för kunskap är lägre mellan aktörer och att fokus ligger på ett helhetsperspektiv mellan dessa.Fortsättningsvis, fördes många intressanta samtal kring jobb, där man sa att i framtiden ska de som vill jobba kunna göra det, medan de som inte kan jobba, inte kommer tvingas till det eller tvingas till försörjningsstöd. På området skola sa man att framtidens skola kommer vara fullständigt integrerad med resten av samhället samt vara mer praktiskt inriktad.

På eftermiddagen träffade Gustav miljöpartister och två inbjudna gymnasieelever för att prata vidare om skolan och andra frågor. Gymnasieeleverna berättade om sina erfarenheter från den nya gymnasieskolan.

På kvällen föreläste Gustav om miljöpartiets skolpolitik på Skoghall folkets hus inför ett fyrtiotal intresserade.

Besöket syntes mycket i media:

Det var ett härligt besök med många bra samtal och möten med gymnasieelever, lärare, lärarfack, garagebesökare och skolintresserade.

BildLärare i samhällskunskap Emil Mörk på Folkuniversitetets gymnasium och språkrör Gustav Fridolin

BildBildFridolin inviger Rosa Parks korridor på Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

BildBildKommunalråd Per-Inge (MP), språkrör Gustav Fridolin (MP) och riksdagsledamot Stina Bergström (MP) från besöket hos KBAB innan talet i Orrholmsgaraget.

BildBildGustavs tal i Orrholmsgaraget blev i stället ett grupparbete för att skapa visioner tillsammans med publiken.

BildKlass 9C på Hammarlundens högstadium lyssnar på Gustav Fridolin.

BildSamtal med miljöpartister och gymnasieelever, tillsammans med Gustavs barn som fick följa med under dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s