Det måste gå något tåg Kristinehamn-Karlstad vid 8-tiden

Det verkar helt sanslöst om det inte ska kunna gå något tåg från Kristinehamn till Karlstad mellan 7.18 och 9.15 på vardagar. Idag har våra språkrör Jesper Johansson och Stina Bergström tagit upp detta i en debattartikel i NWT. Där förklarar de att den fordonsbrist som Värmlandstrafik skyller på hänger samman med att bolaget planerar att sälja sina rälsbussar (Y1-tåg). Det beslöts av bolagets styrelse för något år sedan, när Miljöpartiet inte fanns med i styrelsen.

Jesper och Stina ställer i artikeln en viktig fråga till dem som satt i Värmlandstrafiks styrelse då: ”När ni beslöt om att Y1-tågen ska säljas, insåg ni då att det skulle leda till att inga tåg kunde gå från Kristinehamn till Karlstad under två timmar i bästa pendlingstid på morgnarna?” Några som borde svara på detta är till exempel Tommy Ternemar (S) och Peter Joensuu (M).

Tidtabellen Kristinehamn-Karlstad måste kunna ordnas så att det åtminstone går något tåg i närheten av klockan 8. Rälsbussarna är inte sålda än. Värmlandstrafik borde kunna behålla dem tills man hittat nya lösningar för att klara sitt uppdrag på ett rimligt sätt.

Torbjörn Nilsson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s