Flygbladsutdelning på Karlstad centralstation

Idag delade MP Karlstad ut flygblad om Miljöpartiets tågpolitik tillsammans med riksdagsledamot Stina Bergström. Det handlade både om tågstationerna i Värmland och vår politik i riksdagen.

Kampanjande i bittida morgon

Här är en del av budskapen på flygbladet:

DU FÖRTJÄNAR BÄTTRE
Miljöpartiet de grönas politik för bättre tågresor

Resecentrum i Karlstad
Kollektivresenärerna i Värmland förtjänar ett modernt resecentrum där det är lätt att byta mellan tåg, länsbussar och lokalbussar. Det är viktigt för att underlätta det klimatsmarta resandet i hela Värmland.

Fler tåg på fler spår
Med mer mötesspår och dubbelspår på Värmlandsbanan får vi plats med fler godståg, snabbtåg och tåg som stannar på de mindre stationerna. Satsa på underhållet – så att tågen kommer i tid I Miljöpartiets budgetmotion föreslår vi att 93 miljarder satsas på
underhållet av landets järnvägar under 2014-2025, vilket är 7 miljarder mer än i regeringens förslag. Det är dumt att snåla med underhållet.

Resenären i centrum – inte vinsten
Vi vill att det ska finnas en samordnad biljettbokning för alla olika kollektivtrafikbolag och att tidtabellerna samordnas så att du slipper vänta på onödigt långa byten. Vi vill att SJs vinst ska användas till att förbättra trafiken, att du ska kunna köpa biljett på tåget när du vill, och vi vill att regeringen utreder de höga biljettpriserna.

Vision: Under tre timmar mellan Stockholm och Oslo
Med rätt satsningar kan vi få ner restiden mellan storstäderna till 2 timmar och 55 minuter. Karlstad – Oslo på lite drygt en timme! Det är vår framtidsvision. Om tågpolitiken växlar om till ett nytt grönt spår går det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s